Over Gendi
De website www.gendi.nl voorziet onderwijsprofessionals uit het primair- en voortgezet onderwijs en mbo van inspiratie, kennis, tips en (les)materialen om ruimte te geven aan gender- en seksuele diversiteit in de klas, op school en in het team. Met als doel dat de school een veilige plek is waar iedereen zich zelf kan zijn.
Een initiatief van School & Veiligheid
Gendi is een initiatief van Stichting School & Veiligheid. School & Veiligheid ondersteunt scholen in het bevorderen van de sociale veiligheid met steun van het Ministerie van OCW.
Een veilige school, daar zorgen we samen voor!
Samen bereik je meer
Zorgen voor een sociaal veilige school doe je met elkaar. Samenwerken is daarbij onmisbaar. Vanuit School & Veiligheid/Gendi werken we samen met landelijke organisaties en expertsOnze partners zijn onder meer: COC Nederland, Rutgers, Movisie, Transgender Netwerk Nederland (TNN), de Nederlandse organisatie voor seksediversiteit (NNID), het Nederlands Jeugdinstituut (Nji), de PO-Raad, de VO-raad en de MBO-raad.. Ze denken met ons mee en leveren bijdragen voor Gendi.nl.
Veelgestelde vragen & antwoorden
Heb je een vraag over genderdiversiteit, seksediversiteit en seksuele diversiteit in relatie tot sociale veiligheid op school? Bekijk dan de pagina met FAQ’s. Staat je vraag er niet bij? neem dan contact op met het Adviespunt van School & Veiligheid voor hulp en gratis advies.
Ben je een (lhbti+) leerling?
De website Gendi is bedoeld voor jouw docent/mentor. Voor jou hebben we een aparte pagina met ontmoetingsplekken en websites voor jongeren: Lhbti+ leerling? Hier kun jij terecht! – Gendi.
Inclusieve taal
Door de jaren heen zijn de benamingen voor de groepen die behoren tot de regenbooggemeenschap geregeld veranderd. Begrijpelijk, want inzichten en perspectieven op seksuele oriëntatie, sekse en gender zijn voortdurend in beweging. Gendi verwacht dat dit de komende jaren ook zo zal blijven. Wij gebruiken voorlopig ‘lhbti+’, waarmee wij wel echt inclusief beogen te zijn. De + staat daarbij voor álle categorieën die niet worden inbegrepen in lhbti, zoals o.a. queer, pan en aseksueel.
Regenboogvlag of progressvlag?
Vanaf 2025 gebruiken we de term progressvlag in plaats van regenboogvlagRegenboog- of Progressvlag? om zo nóg inclusiever te zijn.